Forum mladih SDP-a Požega pomaže u radu socijalne samoposluge

Aktualno 27. kolovoza 2016

Primopredaji donacije bili su nazočni i nositelj liste SDP-a za V. izbornu jedinicu Zdravko Ronko te Marijan Cesarik, predsjednik GO SDP-a.

Forum mladih SDP-a Požega danas je uručio donaciju socijalnoj samoposluzi u Požegi, koju kroz svoj projekt „Obiteljska košarica – dajem osmijeh, primam radost“ posljednjih godinu dana vodi Udruga Svitak. Na raskoraku između dva projekta, opstanak socijalne samoposluge došao je u pitanje. Više puta su iz Udruge uputili javni poziv u pomoć, kako bi se rad samoposluge nastavio.

„Mi smo odlučili među svojim članovima, simpatizerima, prijateljima i partnerima prikupiti sredstva, kako bi dobili legitimitet to isto tražiti od građana, fizičkih i pravnih osobe“, rekao je Luka Samardžija, predsjednik Foruma SDP-a Požege.

Ukupno će za tri mjeseca najma prostora biti uplaćeno oko tri tisuće kuna. Forum mladih SDP-a smatra da njihovo djelovanju u zajednici za poboljšanje kvalitete života svih građana treba biti afirmativno, poduzetno i pozitivno. Pozvali su građane, udruge i inicijative da im se obrate putem Facebook stranice, a oni će na bilo koji način pokušati sudjelovati i pomoći u njihovim potrebama.

Predsjednica Udruge svitak Margareta Krajnović velikodušno se zahvalila svima koji su pomogli pri donaciji.

Voditeljica projekta Senada Budimlić nada se da će donacijama građana biti prikupljeno dovoljno sredstava, namirnica i kućnih potrepština do odobrenja novog projekta, koji bi obuhvatio područje cijele Požeštine.

Danas (subota) od 10 do 12 sati SDP na trgu Sv. Trojstva ima i svoj štand, na kojemu prikupljaju sredstva za rad socijalne samoposluge.