Politička smjena u režiji HDZ-a!

Aktualno 10. prosinca 2013

prenosimo s www.034portal.hr

Bruno Horvat nije više direktor Turističke zajednice grada Požege. Na toj je funkciji bio od siječnja 2011. godine, a smijenjen je na danas održanoj sjednici Vijeća TZ.

– U srpnju mi je gradonačelnik Neferović najavio da ću biti smijenjen zbog činjenice da sam funkciju direktora obnašao u vrijeme kada je gradonačelnik bio Zdravko Ronko. Unatoč tome do posljednjeg sam trenutka odrađivao posao korektno i profesionalno, a čekalo se samo da odradim sve manifestacije u ovoj godini pa da me razriješe –  rekao nam je Bruno Horvat.

Neferović: Horvat ne ispunjava uvjete

Predsjednik Turističke zajednice, gradonačelnik Vedran Neferović, međutim, kao razloge navodi to što je Horvat zasnovao radni odnos na mjestu direktora bez da je ispunjavao tražene uvjete te nije položio stručni ispit koji je bio dužan položiti u roku godine dana. Zbog toga je reagiralo i Ministarstvo turizma te zatražilo raspisivanje natječaja za novog direktora.

– Postoji opsežna dokumentacija o svemu, a zašto natječaj za direktora nije raspisan kada je to ministarstvo zatražilo, to ne možemo znati. Izvješća o radu i financijska izvješća koja je Horvat podnio ranije su prihvaćena i to nema veze s ovim sada. Činjenica je da je radio posao za koji nije imao potrebne uvjete – kaže Neferović.

Horvat: Razlozi su političke prirode

– 2011. godine Turističko je vijeće zatražilo od Ministarstva turizma da preispita svoj zahtjev o raspisivanju novog natječaja za direktora jer sam od 2005. u sustavu turističke zajednice te na temelju toga ispunjavao uvjete za mjesto direktora. Nakon toga iz ministarstva se više nisu javljali – tvrdi Horvat te smatra da su razlozi ipak političke prirode.

Kaže kako je godišnje u sklopu svog posla odrađivao 30-ak manifestacija, bilo onih koje je organizirala Turistička zajednica ili kao pomoć drugima koji su ih organizirali te da je na promidžbi turizma i gospodarstva Požege radio 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Podsjetio je da je zbog politike već jednom doživio sličnu smjenu. Naime, 2009. godine smijenjen je s mjesta dopredsjednika Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

nadopunjeno u 20:40

Kako je neslavno završilo polaganje državnog ispita Vedrana Neferovića

Vedran Neferović se zaposlio kao pripravnik – trener u Policijska uprava Požega, ali iako mu je bilo obećano radno mjesto morao je napustit PU jer nikako nije mogao položit državni ispit kao nastavnik tjelesnog odgoja.