Reakcija Dražena Dumančića i Vicka Njavre na prozivanja gradonačelnika

Aktualno 11. siječnja 2016

“Hrvatske šume nisu nikome dužne, pa tako ni HEP-u, kako je već 26.11.2015. god. odgovoreno medijima da do isključenja došlo uslijed kvara, tj. prekoračenja vršne snage, a ujedno je povećano maksimalna angažirana snaga sa 89,1 na 99 kW, bez da bi bilo i ikakve štete. Dakle isto tako je 2008. godine povećana snaga pa nije bilo napisa po medijima.

A što se tiče topola u parku, koje se nalaze na čestici RH, drvna masa (topole) se ne smiju posjeći bez da je (prema Zakonu o šumama i Popratnici…) obilježena (doznačena i premjeren), transportirana bez valjane prateće dokumentacije (popratnice) i konačno prodano od strane HŠ. Dakle, zakonski okvir nije poštovan, odnosno postupljeno je protivno važećim zakonima RH.

Ostale opservacije gradonačelnika nema potrebe komentirati jer one same više govore o njemu samom nego o predmetu napisa.“

Dražen Dumančić

„Kako sam prozivan u vašem mediju u vezi Dražena Dumačića i poslovanja Hrvatskih šuma – Uprava šuma Požega u svezi dopisa HEP-a i problema oko električne energije u Požegi u pogonu TMG Požega, Industrijska 21, ističem:

U gospodina Dražena Dumančića imam apsolutno povjerenje kao u čovjeka i kao u rukovodioca, a kada je u pitanju neovlaštena sječa drvnog materijala u parku kraj Orljave i otuđivanje istog, po zna se čijem nalogu, osobno, ostajem kod svog stava i uvjeren sam da će Državno odvjetništvo potvrditi isto.“

Vicko Njavro