SDP traži da se o zatvaranju Trga sv. Terezije glasuje na referendumu

Aktualno 5. prosinca 2016

Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Požege jedna od točaka dnevnog reda je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o sigurnosti prometa u Gradu Požegi. Iza toga se krije neotvaranje za promet novouređenog Trga sv. Terezije.

Predsjednik Kluba vijećnika SDP-HSU-HNS Zdravko Ronko danas je održao konferenciju za medije, na kojoj su uz njega nazočni bili i preostali vijećnici.

Oni su nakon održane konferencije za  medije u Grad poslali dopunu Dnevnog reda, da se o toj odluci građani izjasne na referendumu.

„Predsjednik Gradskog vijeća u dnevni red današnje sjednice uvrstio je točku kojom  se predlaže zatvaranje prometovanja preko Trga sv. Terezije, citiram: jer  je Grad Požega uvidio potrebu zatvaranja prometa za sva vozila, prometovanjem bi se narušio sadašnji izgled trga, dosadašnje zatvaranje prometa  nije predstavljalo nikakve poteškoće nije dolazilo do zastoja prometa i gužvi na alternativnim pravcima“, rekao je Ronko.

Dodaje da dok iz Grada tvrde kako nije bilo poteškoća, zastoja i gužvi,  dio građana se žali na velike teškoće, gužve i zastoje na tom jednom od rijetkih pravaca za pristup Trgu sv. Trojstva, južnim dijelovima grada i gradskoj žili kucavici „istok-zapad“. Rekao je da su građani, poduzetnici i stanovnici užeg dijela grada tražili njihovu podršku da se otvori promet preko Trga. sv. Terezije, tim više što je u projektu predviđen promet, a prije tehničkog pregleda je ocrtana i prometna signalizacija.

Ističe da je mišljenje građana na prvom mjestu, pa se odgovornost i mogućnost za donošenje takve Odluke ne smije prepustiti jedanaestorici vijećnika, koliko god oni „osviješteni“ bili. Dodaje da ako Gradsko vijeće prihvati prijedlog za referendum, dužno je u roku od 30 dana donijeti Odluku o raspisivanju referenduma. Ako Gradsko vijeće odbije takav prijedlog, oni danas neće sudjelovati u donošenju predložene Odluke. Ronko napominje da SDP ne želi stati na stranu otvaranja ili zatvaranja, nego tu odluku želi prepustiti građanima, a zašto se trgom trenutno ne prometuje ne zna jesu li u pitanju problemi tehničke naravi ili nečija samovolja.

prenosimo s rva.hr