Proračun – No pasaran

Aktualno 9. prosinca 2013

“Dolaskom HDZ-a na vlast direktna šteta za Požežane, onog što je propušteno i onog što nije napravljeno u ovih sedam mjeseci je preko 100 milijuna kuna. Takav rebelans sigurno nećemo prihvatiti,” naglasio je na konferenciji za novinare SDP-ov vijećnik u Gradskom vijeću grada Požege Zdravko Ronko dodajući da jednako tako neće prihvatiti ni proračun za 2014. godinu.

prenosimo s  www.slavonski.hr

“Što se tiče proračuna za 2014. godinu,mi smo doradili cijeli posao za pet mjeseci, proračun su zacrtali sa 97 milijuna da će biti ostvaren, a sada je “knjiga spala” na 75 milijuna kuna u kojem je svega 16 milijuna kuna investicija – nema šanse da mi zato glasamo. Tko će kako glasati i kako će sebi vladajuća garnitura osigurati ruke uopće me ne zanima,” naglasio je komentirajući pripremljene materijale za iduću sjednicu Gradskog vijeća SDP-ov vijećnik Zdravko Ronko dodajući:

“Gledajući rebalans i materijale koje smo dobili, očito je da je 2013. za Požežane i Požegu bila loša a to govore i činjenice. Na 21. sjednici Gradskog vijeća 7. prosinca prošle godine predstavljao sam proračun za 2013. sa 112 milijuna kuna i tada sam rekao da će proračun sigurno biti daleko veći i da će doseći 150 milijuna kuna zbog dijela pregovora s ministarstvima i javnim poduzećima koji su bili u završnoj fazi.

U tih 112 milijuna kuna nešto manje od 50 posto je bilo za investicije. Time želim reći da od tih 52 milijuna kuna mi smo do kraja svibnja odradili kružni tok u Zagrebačkoj, 90 posto glazbene škole, uredili stara i otvorili nova igrališta, milijun kuna uložili u Grabrik, uredili stadion Slavonija, pješačku stazu uz Orljavu, i da ne nabrajam – do kraja našeg mandata odradili smo 35 milijuna kuna. Tu je i stalo.

Na izborima je pobijedio HDZ i ta ekipa je odradila svega dva milijuna kuna investicija, no i tu su obmanuli javnost u prijedlogu rebalansa, gdje su na prihodovnoj strani potpuno neutemeljeno dodali pet milijuna kuna,” ustvrdio je Zdravko Ronko dodajući da su Požežani ostali bez brojnih projekata od rekonstrukcije Jagodnjaka knjižnice i muzeja, do uređenja Trga Sv. Terezije i izmjene javne rasvjete u vrijednosti od 4,5 milijuna kuna koja je bila dogovorena s Fondom za energetsku učinkovitost. Dodao je da nitko od vladajućih u gradu nije na pravi način objasnio tko, kada, kako i zašto će razdijeliti dobit Tekije od 15 milijuna kuna koja je čuvana 11 godina pri čemu je jasno vidljivo da je, bez tereta vodovoda i odvodnje, buduća nova tvrtka za komunalne djelatnosti zlatni rudnik s godišnjim prihodom od najmanje 2-3 milijuna kuna, a do kojeg se lako može doći jer je potrebna samo politička odluka pojedinih općina i gradova o prodaji udjela.

Tada će, tvrdi Ronko nastupiti vatromet visokih cijena i niske kvalitete usluga.

pogledajte video prilog tiskovne