Krešimir Pavelić : ” Vedrane lažeš”!

Aktualno 18. prosinca 2013

video tiskovne konferencije možete pogledati OVDJE

djelomično prenosimo s 034portal.hr

Krešimir Pavelić, donedavni predsjednik Požeškog sportskog saveza oštrim je priopćenjem odgovorio na izjavu gradonačelnika Vedrana Neferovića s prošle sjednice Gradskog vijeća Požege.

– Na vijećničko pitanje o Požeškom sportskom savezu, gradonačelnik je u maniru velikog vođe kuhane demokracije važno odgovorio kako mene, kao predsjednika Saveza, nije bilo tri mjeseca te da je tajnik Željko Mitrović potpisao ugovor o prijevozu odabranih sportaša s APP-om, odnosno da su klubovi zbog potrošenog novca saveza došli kod njega tražiti pomoć. Vedrane, lažeš! – napisao je Pavelić ustvrdivši kako gradonačelnik zaboravlja da je predizborna kampanja prošla “kada je mogao pričati što želi i kada je govorio neistinu o legalizaciji za jednu kunu”.

– Nitko nije od vas tražio, sami ste pozvali klubove i to čak one koji nisu bili u planu financiranja iz Požeškog sportskog saveza u 2013. godini, a da mene, kao predsjednika, o tome niste obavijestili. Nije istina da je novcem Saveza financirano bilo što, a da nije usko vezano uz savez te uz suglasnost njegovog izvršnog odbora. Zaboravljate da ste me barem triput zvali u svoj ured tijekom lipnja i srpnja te mi priopćili kako se od mene očekuje da podnesem ostavku, a meni iz nepoznatih razloga. Vjerojatno zato što nisam dovoljno pljeskao vašoj pobjedi – tvrdi Pavelić dodavši kako je tajnik Željko Mitrović kao nagradu za poslušnost postao i tajnik i trener ŠNK Slavonija: – Je li to glavni tajnik u vašoj zaštiti koji s neregistriranim kombijem prevozi djecu na natjecanje i uplaćuje račune za koje ne zna što uplaćuje? – pita Pavelić.

Nadalje, navodi kako je samo u 2013. godini u dvoranu Grabrik uloženo oko 2 milijuna kuna te da niti u jednom trenutku nije bilo upitno financiranje klubova. Pavelić podsjeća i kako Požeški sportski savez nije Turistička zajednica kojom upravlja gradonačelnik, nego ima svoj statut koji kaže da skupština saveza donosi kriterije za dodjelu financijskih sredstava i usklađuje program sporta.