Zapošljavanje djece stranačkih dužnosnika i miljenika u našoj Županiji – čin roditeljske ljubavi ili kazneno djelo???

Aktualno 11. srpnja 2023

Požega je danas opet na svim naslovnicama (za Požegu normalno stanje). Bivšeg gradonačelnika Darka Puljašića  tereti se  za primanja i davanja mita te pogodovanja oko zapošljavanja.  Priveden je i sudac  Županijskog suda u Slavonskom Brodu Predrag Dragičević zbog istih radnji. Pravosuđe će (nadajmo se onaj pošteni dio pravosuđa, koji je posramljen postupcima ovakvih sudaca) dati pravorijek za ova djela koja su  dokaz  kriminalne  sprege politike, kriminala i  pravosuđa.

Ovim putem želimo ukazati  na  zapošljavanja „HDZ-ove stranačke dječice“ u našoj Županiji, a za koja, smatramo,  bi se trebala  zainteresirati pravosudna tijela, jer ako su sva navedena zapošljavanja bila transparentna  i ako su na navedena mjesta izabrani najsposobniji kandidati, onda naši županijski dužnosnici HDZ-a imaju zaista  nevjerojatno kvalitetan genski materijal. Kvalitetu za opstanak na vlasti i stvaranje ugodnog života za sebe i svoje obitelji zasigurno imaju, ali za stvaranje ugodnijeg života ostalih građana nemaju, jer na to ukazuju svi statistički pokazatelji koji nas svrstavaju na začelje uspješnosti u Republici Hrvatskoj.

Ukazujemo na samo  dio zapošljavanja koja bi se na prvu ruku  mogla okarakterizirati kao rezultat stranačkog, rođačkog, interesnog i drugog zapošljavanja:

-kćer potpredsjednika Županijske skupštine i dugogodišnjeg HDZ-ova člana Nikole Jankovića, Maja Petrović Pročelnice Odjela za društvene djelatnosti (za navedeno zapošljavanje su mediji navodili kako  postoji snimka koja dovodi u sumnju   gradonačelnika Željka Glavića za pogodovanje pri istom zapošljavanju),

-Slavica Kruljac, djevojački Kurtušić, pročelnica  Upravnog odjela za financije i proračun, kuma s obitelji Puljašić,

– Andreja Menđel, supruga nećaka dožupana Ferde Trohe, pročelnica Upravnog odjela za     komunalne djelatnosti,

– Ivana Tomić Vulić, zaposlenica Gradske uprave, nećakinja  supruge sadašnjeg Gradonačelnika,

– Valentina Neferović, supruga bivšeg ravnatelja, ravnateljica Gradskog kazališta,

– Željka Tomašević, zaposlenica tvrtke Komunalac, snaha bivšeg župana Tomaševića ..

 

– kćer Franje Lucića, bivšeg saborskog zastupnika zaposlena nedavno u Poljoprivredno prehrambenoj školi Požega,

– kćer Maria Včelika, omiljenog HDZ-ovog javnog bilježnika, Matea Vujnović nedavno imenovana zamjenicom ravnatelja Opće županijske bolnice Požega,

– Nela Včelik, snaha dotičnog bilježnika, pročelnica jedinstvenog upravnog odjela Jakšiću,

-Matias Buče, predsjednik Mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije zaposlen u Panori,

-nevjenčana supruga Ine Galića, sina poduzetnika i donatora HDZ-a Josipa Galića, koji je pod istragom Europskog ureda za borbu protiv prijevara  zaposlena u Županiji Požeško -slavonskoj,

– sin bivšeg župana Alojza Tomaševića, zaposlen kao vozač Hitne,

– Božana Tomašević, snaha bivšeg župana, zaposlenica u Županiji…

 

 

I još brojni drugi, mogli bi još dugo sjediti za kompjuterom i opisivati mrežu pogodovanja i uhljebarija u režiji HDZ-a.

 

Ovim putem pozivamo naše građane da nastave ovaj niz kako bi javnost bila cjelovitije  upoznata s ovakvim pojavama, i kako bi i s tim nizom dali poticaj našem pravosuđu u procesuiranju ovakvih  zapošljavanja.

 

 

Ova lista je samo dio  liste „uspjeha“ naših političara  i njihove djece a za nas ostale to je  lista srama i jada u kojem moramo živjeti.

 

 

ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije