POTPISAN KOALICIJSKI SPORAZUM SDP – HSU

Press 5. travnja 2013

Temeljem koalicijskih sporazuma koji su danas potpisali Zdravko Ronko, predsjednik ŽO SDP Požeško-slavonske županije i Branimir Šćulac, predsjednik ŽO HSU Požeško-slavonske županije, te Rastislav Navratil, predsjednik GO SDP Požega i Svetislav Marić predsjednik GO HSU Požega najavljen je zajednički izlazak na lokalne izbore za Županijsku skupštinu, župana i zamjenike župana, te Gradsko vijeće, gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika Grada Požege.

Sukladno sporazumu, listi za Vijeće Grada Požege, HNS će imati tri kandidata, dok na listi za Županijsku skupštinu HSU ima pet kandidata.

Predsjednik ŽO SDP Požeško-slavonske županije Zdravko Ronko istaknuo je  na održanoj tiskovnoj konferenciji kako će se će se ovim sporazumom na lokalnoj razini stvoriti još bolji uvjeti za život umirovljenika: “Mi smo i kroz naš program u proteklom razdoblju vodili brigu o umirovljenicima. Prvi primjer je skrb i socijalni program, pomoć kroz režije, lijekove i jednokratne pomoći. Za umirovljenike od 2005. godine imamo dodatak, te ćemo taj program provoditi i dalje”.

Predsjednik županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Branimir Šćulac istaknuo je kako HSU prepoznaje zalaganja Grada Požege prema umirovljenicima: “Umirovljenici su uz branitelje podnijeli najveći teret domovinskog rata. Danas se moramo boriti za našu egzistenciju, a vidimo da Grad Požega na to itekako gleda ” .